Рівень гемоглобіну в крові – важливий показник, за допомогою якого можна визначити стан здоров’я організму.
Коли його рівень знижується, то людина може відчувати слабкість, підвищену стомлюваність, головний біль та інші дискомфортні симптоми.
Нутриціолог Євгенія Дегтяннікова розповів, за допомогою яких продуктів можна нормалізувати стан, повідомляє Storinka.
За словами фахівця, підвищити рівень гемоглобіну в організмі можна за допомогою червоного м’яса (яловичини, баранини), субпродуктів та їжі, у складі якої багато вітаміну С (квашена капуста, броколі, брусниця, цитрусові). Це ті продукти, які допомагають засвоюватись залізу.
Також варто додати до раціону морську рибу, яйця, гіркий шоколад, горіхи.
Нутриціолог зазначила, що низький гемоглобін може погіршити стан, зокрема спровокувати проблеми із щитоподібною залозою, печінкою, тому важливо стежити за цим показником.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як покращити пам’ять у похилому віці.