Інгредієнти:
свиняча грудинка – 800 г, цибуля – 4 шт, буряк – 4 шт, сало – для смаження, квас буряковий – 1,5 склянки, часник, петрушка – до смаку.
Приготування:
Спочатку потрібно приготувати буряковий квас. Для цього візьміть 1 кг буряків, 1 літр води, 3 столові ложки цукру, 3 скибочки житнього хліба. У відповідний посуд помістіть порізаний житній хліб, нарізаний скибочками буряк, додайте цукор і залийте теплою кип’яченою водою.
Закрити посуд серветкою і залишити при кімнатній температурі бродити, періодично знімаючи піну. Через три дні процідити та використати. Якщо вам нестерпно чекати, то є інший спосіб. Візьміть готовий квас і змішайте із соком буряків у пропорції 1:1.
- М’ясо наріжте середніми порційними шматками. Обваляйте в борошні, до якого можна додати перець.
- Наріжте півкільцями цибулю, а буряки – скибочками.
- На сковорідці розпустіть сало або свинячий смалець. У ньому трохи підсмажте цибулю і додайте м’ясо. Усе разом обсмажте.
- Потім візьміть казанок або каструлю. Перекладіть туди вміст сковорідки, додайте буряки та буряковий квас. Тушкуйте при закритій кришці півгодини.
- Вийміть м’ясо та овочі, залишивши сік. Дайте йому випаруватися на дві третини, до загустіння. Використовуйте його як соус.
Подавайте на гарячій тарілці, присипавши зеленню петрушки та цибулі.