П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаВідключати населення від комунальних послуг за борги під час війни заборонено -...

Відключати населення від комунальних послуг за борги під час війни заборонено – Мінреінтеграції

Этот материал также доступен на русском языке
Населення не може бути відключене від комуслуг за борги під час війни, наголосили у Мінреінтеграції. Заборона діє період військового становища.

Мінреінтеграції отримує багато скарг від громадян на погрози надавачів комунальних послуг відключити абонентів через заборгованість.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

«На гарячу лінію Мінреінтеграції надходить багато звернень від громадян: люди одержують попередження від комунальних послуг та електропостачання про відключення за несплату. Це стосується електроенергії, газопостачання, гарячої води та централізованого водопостачання. Є навіть випадки, коли громадян залякують виселенням із житла за комунальні борги», – заявили у Мінреінтеграції.

Водночас наголошується, що відключати населення від комунальних послуг за борги у період воєнного стану заборонено урядовим рішенням. Ця заборона діє на весь період воєнного стану.

«Закликаємо надавачів послуг не нехтувати законами України та з розумінням ставитися до тих, хто не може оплачувати та погашати борги за надані послуги», – наголошується у повідомленні.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні