Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк зберегти баклажани свіжими на зиму?

Як зберегти баклажани свіжими на зиму?

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажани не призначені для тривалого зберігання як, наприклад, морква або картопля, але продовжити споживання овоча все ж таки можна.

Щоб зберегти зібраний урожай, потрібно помістити правильно та своєчасно зібрані плоди у темне місце та сухе місце з температурним режимом не вище 0-2 ºC, за таких умов вони досить легко залишаться свіжими приблизно місяць-півтора.

У  кімнатних умовах баклажани зберігаються трохи більше трьох тижнів. Продовжити термін зберігання можна, загорнувши кожен плід у папір, і склавши їх у ящики з вентиляційними отворами.

Також хороший результат спостерігається при зберіганні овочевої культури в поліетиленових пакетах з перфорацією, які слід укласти у ящик у холодильнику. Таким чином, головною умовою правильного та тривалого зберігання баклажанів є використання темного та прохолодного місця у домашніх умовах.

Також можна зберігати баклажани у попелі або товченому вугіллі.

Ну і , звісно, найкращий результат дає заморожування баклажанів. Вони зберігають свій смак і корисні властивості. Для цього їх треба нарізати кубиками і розкласти по пакетах і відправити у морозильну камеру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти буряки до наступного врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні