Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖитній хліб буде або великим дефіцитом, або зовсім зникне з прилавків

Житній хліб буде або великим дефіцитом, або зовсім зникне з прилавків

Этот материал также доступен на русском языке
Через високі ціни на продукцію житній хліб наступного року стане дуже дефіцитним або взагалі зникне, попереджають аграрії.

Дмитро Кушнір, генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding, заявив, що перлова крупа та ячна крупа можуть зникнути з прилавків магазинів вже наступного року.

За його словами, вирощувати ячмінь та жито в Україні стало невигідно.

Виробництво цих двох зернових стало значно дорожчим через подорожчання всіх складових процесу та розвалу логістичних ланцюжків.

У той же час, аграрії не можуть продати те, що вони виростили, хоча б з мінімальним прибутком, тому що зараз це зерно ніхто не купить за реальною ціною.

Таким чином, наступного року українські аграрії можуть взагалі відмовитися від посіву ячменю та жита, що призведе до дефіциту продукції.

Чим корисний житній хліб?

У житньому борошні міститься набагато більше корисних речовин, ніж у пшеничній. Хліб із житнього борошна сприяє швидшому виведенню канцерогенів та інших шкідливих продуктів обміну речовин із організму.

У порівнянні з білим хлібом він менш калорійний.

Житній хліб рекомендується при цукровому діабеті, ожирінні, недокрів’ї. Щоправда, людям із захворюваннями травної системи про доцільність вживання такого хліба треба порадитись із лікарем.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні