Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Інституті демографії підрахували, скільки людей мешкає на території України

В Інституті демографії підрахували, скільки людей мешкає на території України

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку кількість населення в Україні зменшується. І зараз тут мешкає близько 34-35 мільйонів осіб.

Про це заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова, передає Укрінформ.

«Депопуляція в Україні розпочалася 91 року. Тут немає жодного відношення до розпаду СРСР та формування незалежної Української держави, це просто збіг. Два роки ми трималися за рахунок величезного припливу мігрантів із колишнього СРСР, переважно із середньоазіатських республік, бо там була складна ситуація. Коли минув цей резерв, з 1994 року кількість населення в Україні щороку скорочувалася», — сказала Лібанова.

За словами Елли Лібанової, це не лише українська проблема, але проблема Європи та світу. На її думку, за кілька років населення Китаю теж почне скорочуватися. За її оцінками, зараз в Україні проживає 34-35 мільйонів людей. Але вона підкреслила, що це орієнтовна оцінка, тому що жодних статистичних даних щодо цього немає.

«Усі європейські країни втрачають своє населення, але компенсують його за рахунок міграції. При цьому вони не лише компенсують населення кількісно. До них приїжджають молоді люди, які народжують більше, і вмирають менше. Тобто вони омолоджують вікову структуру населення», — пояснила Лібанова.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні