Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яОсобливості лікування лазером варикозу вен

Особливості лікування лазером варикозу вен

Этот материал также доступен на русском языке
У сучасній флебології дедалі частіше стали використовувати малоінвазивні методики для ефективного лікування варикозної хвороби. Для них характерна відсутність гострого болю, безпека, швидке відновлення після процедури, скорочений час носіння компресійного трикотажу та ін.

Записатися на лікування лазером варикозу ніг рекомендується до досвідченого судинного хірурга Костянтина Вікторовича Бараба. Це кваліфікований та досвідчений флеболог, який застосовує на практиці малоінвазивні методики та біологічний клей для склеювання вен одним із перших в Україні.

Причини розвитку та симптоми варикозної хвороби

Варикоз може розвинутись з різних причин, серед яких малоактивний спосіб життя, період вагітності, сидяча робота, зайва вага, регулярне підняття тяжкості тощо. Через час це може призвести не тільки до появи болю, але й інших симптомів, а саме:

  • судинна сіточка на ногах;
  • пігментація;
  • підшкірні ущільнення;
  • нічні судоми;
  • швидка стомлюваність;
  • оніміння нижніх кінцівок та ін.

З появою перших симптомів слід звернутися до флеболога на консультацію. Він проведе огляд, призначить додаткове обстеження, підбере ефективну методику лікування.

Це може бути ЕВЛК, мініфлебектомія, склеротерапія та ін. Застосування лазера гарантує безпеку та безболісність, проводиться амбулаторно без госпіталізації та не потребує особливої ​​підготовки.

За відсутності протипоказань призначається зручний час проведення процедури. ЕВЛК не проводять при тромбофілії, запальних процесах, інфекціях та шкірних хворобах, а також тяжкій соматичній патології серця та органів дихання.

Що таке лазерна ендовенозна абляція вен?

Однією з малоінвазивних методик лікування варикозу є ЕВЛА чи лазерна абляція вен. Вона заснована на тепловій дії лазерного променя, після чого відбувається закриття вени. Серед показань для проведення ЕВЛА можна назвати варикозну хворобу великих підшкірних та перфорантних вен, магістральний варикоз, трофічні виразки та ін.

Особливої ​​підготовки не потрібно, слід лише здати стандартні лабораторні аналізи, пройти ЕКГ та УЗД вен (доплерографія) з метою виключити можливі протипоказання та оцінити загальний стан здоров’я пацієнта.

Залежно від категорії складності визначається ціна на лазерну абляцію вен, а докладніше про малоінвазивну методику розповість флеболог на консультації. Не проводиться ЕВЛА при гострому тромбозі, проблемах згортання крові, артрозі вен, вади серця, а також під час вагітності.

За відсутності протипоказань флеболог призначається зручний для процедури. Після нанесення розмітки виконується прокол та встановлюється катетер. Через нього вводять світловод під контролем УЗД апаратури та подають імпульси.

Після абляції пацієнту надягають еластичні панчохи (їх носять два тижні) та відправляють додому на відновлення. Це безпечна методика, яка не викликає дискомфорту та ускладнень, оскільки проводиться на новітньому лазерному устаткуванні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні