Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні різко скоротилася кількість пенсіонерів

В Україні різко скоротилася кількість пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
Зменшення кількості пенсіонерів пов'язане не лише зі збільшенням пенсійного віку, а й з доволі високою смертністю.

Так, на обліку в органах Пенсійного фонду станом на 1 липня 2020 року перебувало 11 241 834 особи. А станом на 1 липня 2022 року – 10 775 414. За два роки кількість осіб зменшилась на 466,42 тис.

Здебільшого це пояснюється смертністю громадян пенсійного віку через хвороби, через війну, яка триває в Україні вже 8 місяців.

В Україні за останні 10 років на майже 3 млн осіб зменшилася кількість пенсіонерів.

Більшість пенсіонерів отримує пенсії на банківські рахунки

Пенсії мають отримувати всі громадяни, які перебувають на обліку у ПФУ. У тому числі і внутрішньо переміщені особи (ВПО), і громадяни на тимчасово окупованих або блокованих територіях. Таке право зафіксовано у постановах Кабміну №457 від 16 квітня та №162 від 28 лютого.

Нині під час воєнного стану виникають проблеми із доставкою пенсії. Пенсіонер сам обирає спосіб отримання коштів. Якщо він отримував пенсію готівкою в Укрпошті, але поштовий оператор не може доставити її через бойові дії, то кошти акумулюються на спеціальному рахунку, створеному за зверненням ПФУ. Пенсіонер може отримати їх, коли матиме таку можливість.

Переселенці можуть отримати пенсію за фактичним місцем перебування, звернувшись до органів ПФУ.

Згідно зі звітом Фонду, на початку 2022 року в Укрпошті пенсії отримували 28% пенсіонерів, близько 3 млн осіб. Станом на перше вересня лише 24% отримували пошту від Укрпошти.

Кількість пенсіонерів, які одержують гроші на банківські рахунки, становить понад 70%. ПФУ має договори про виплату пенсій з чотирма десятками банків. Але найбільшим попитом у пенсіонерів очікувано користуються ПриватБанк і Ощадбанк.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вийти на пенсію раніше за термін.

Джерело: Телеграф

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні