П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 12 жовтня – Всесвітній день боротьби з артритом

Цей день в історії: 12 жовтня – Всесвітній день боротьби з артритом

Этот материал также доступен на русском языке
12 жовтня – 285-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 80 днів. Сьогодні у світі відзначають День шоколадних сюрпризів, Міжнародний день крику розчарування, Всесвітній день боротьби з артритом, День вільнодумства, День шести мільярдів.

Всесвітній день боротьби з артритом

12 жовтня багато країн світу та практично всі європейські держави відзначають Всесвітній день боротьби з артритом.

За даними ВООЗ, на артрит страждає кожен десятий житель планети. Хвороба переважно вражає працездатне населення віком від тридцяти до п’ятдесяти років. Жінки страждають на це захворювання вп’ятеро частіше за чоловіків.

Великий відсоток серед хворих складають діти, у яких це захворювання може призводити до інвалідності. Щодо цього особливо небезпечний ювенільний ревматоїдний артрит. У половини всіх дітей, які захворіли на цю форму артриту, протягом перших 10 років хвороби настає важка, часто довічна інвалідність.

Артрит – запальне захворювання суглобів, чинники якого різні. У ряді випадків фактори виникнення та механізми розвитку з’ясовані не до кінця. Артрит нерідко виникає при легких травмах, відкритих або закритих ушкодженнях суглобів. Артрит може розвинутися при переохолодженні, стресах та при частій фізичній перенапрузі.

Що сталося в Україні та світі 12 жовтня?

  • 1492 — Христофор Колумб, переплив Атлантичний океан, досяг сучасних Багамських островів, щиро вірячи, що дістався Східної Азії.
  • 1612 – армія Речі Посполитої спільно з козацькими загонами захопила Москву.
  • 1863 — У Женеві створено Міжнародний Червоний Хрест.
  • 1871 – Президент США Улісс Грант заборонив Ку-клукс-клан і наказав заарештувати лідерів цієї організації.
  • 1863 — У Лондоні засновано Англійська футбольна асоціація.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні