Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПостраждалі від війни українці лікування та реабілітацію мають отримувати безкоштовно

Постраждалі від війни українці лікування та реабілітацію мають отримувати безкоштовно

Этот материал также доступен на русском языке
Лікування та реабілітація для постраждалих від війни українців є абсолютно безкоштовною.

За нагадуванням Міністерства охорони здоров’я, все компенсує держава.

Як розповіла заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, військові та цивільні мають пройти спеціалізовані медичні огляди, де фахівці визначають, чи є потреба в амбулаторному або спеціалізованому лікуванні, або ж є потреба продовжити лікування за межами України, в європейських клініках.

«Усі медичні огляди, лікування та подальша реабілітація звільнених із полону пацієнтів є безоплатними і забезпечуються коштом державного бюджету у визначених медичних закладах», – наголосила Микичак.

Українці, які цього потребують, можуть скористатися механізмом медичної евакуації й отримати спеціалізоване лікування в європейських клініках. Лише протягом минулого тижня на спеціалізоване лікування направили 45 українських пацієнтів.

Наразі українців на лікування приймають 18 країн-партнерів: Німеччина, Франції, Ірландія, Італія, Данія, Швеція, Румунія, Люксембург, Бельгія, Іспанія, Португалія, Нідерланди, Австрія, Норвегія, Литва, Фінляндія, Польща, Чехія та Норвегія.

Допомогу за кордоном можуть отримати як військові, так і цивільні з комбінованими важкими мінно-вибуховими травмами, опіками, онкохворі пацієнти та пацієнти із захворюваннями, які потребують спеціалізованого лікування.

Як подати заявку на лікування за кордоном, можна дізнатися за посиланням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні