П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДля поповнення втрат у живій силі РФ комплектує свої підрозділи ув'язненими –...

Для поповнення втрат у живій силі РФ комплектує свої підрозділи ув’язненими – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті вісімнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зрив активних дій сил оборони на окремих напрямках.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснив понад 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України. Від ворожих ударів постраждали понад 28 населених пунктів. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Юр’ївка, Мар’їнка, Кривий Ріг, Вишетарасівка, Миколаїв та Тернові Поди.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Сеньківка та Блешня Чернігівської області, а також Середина Буда, Гаврилова Слобода, Хлібороб, Миропільське та Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілка, Соснівка, Червоне, Грушівка, Сенькове, Дворічне та Колодязне;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закотне, Діброве, Озерне та Верхньокам’яне;
  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яківське, Білогорівка та Веселе;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Піски, Першотравневе та Мар’їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Водночас здійснював артилерійські обстріли неподалік Новоукраїнки, Ненудного, Времівки, Залізничного, Гуляйполя, Чарівного, Червоного, Новополя та Успенівки.

На Південнобузькому напрямку обстріляли райони близько 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог на цьому напрямі здійснив понад 45 вильотів БПЛА.

Російське військове керівництво продовжує вживати заходів щодо поповнення втрат у живій силі, зокрема комплектувати свої підрозділи за рахунок ув’язнених. За наявною інформацією, до навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб зазначеної категорії. Їхня підготовка триватиме до 30 вересня цього року. Також противник продовжує направляти до районів ведення бойових дій лише відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад.

Так, 26 вересня до Лимана Донецької області вибули 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили в ДТП під час прямування. Крім того, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі також не пройшли. Відомо про відправку 27 вересня із Севастополя до Херсонської області двох тисяч мобілізованих із Криму. До того ж військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження про першочерговість призову до лав російських окупаційних військ кримських татар із направленням їх у бойові частини, які виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні