Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаОпалювальний сезон в Україні: чи вистачить газу у сховищах і чи не...

Опалювальний сезон в Україні: чи вистачить газу у сховищах і чи не загрожують нам відключення тепла

Этот материал также доступен на русском языке
Президент Володимир Зеленський заявляв, що через російську агресію нинішня зима буде «найскладнішою за всі роки незалежності України». Парламент 29 липня прийняв мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду для населення під час воєнного стану. Але чи вистачить газу для опалення?

На початок опалювального сезону «Нафтогазу» доручили забезпечити 19 мільярдів кубів газу.

Однак, за словами експертів, досягти такої мети майже неможливо. Так, до 15 жовтня можна забезпечити накопичення лише 14,4 млрд кубометрів.

Днями міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що вже накопичено майже 14 млрд кубометрів «блакитного палива».

«Сьогодні ми наближаємося до показника 14 мільярдів кубометрів, які вже є в українських сховищах. Це нам дозволяє впевнено дивитися на проходження опалювального сезону», – розповів урядовець під час онлайн-виступу на форумі місцевого самоврядування у Львові.

Тобто, зважаючи на вище сказане і те, що багато українців через напад РФ змушені були залишити свої будинки, внаслідок чого споживання газу зменшилося, блакитного палива має вистачити для проходження зими.

Заощадити блакитне паливо допоможе зменшення середньої температури у квартирах до 18 градусів. Вікна цієї зими ми точно відчиняти не будемо.

Також в уряді припускають, що опалювальний сезон розпочнеться трохи згодом. За прогнозами синоптиків, у жовтні на нас чекає бабине літо, а отже середньодобова температура буде вищою 8 градусів і включати опалення не потрібно буде.

Звичайно, багато залежить від ходу війни. На жаль, все частіше рашисти почали обстрілювати наші об’єкти критичної інфраструктури, щоби залишити нас без світла та опалення.

Але не будемо завчасно панікувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні