Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені назвали овоч, який допомагає очистити кишечник від токсичних речовин

Вчені назвали овоч, який допомагає очистити кишечник від токсичних речовин

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вас є проблеми із шлунково-кишковим трактом, потрібно переглянути свій раціон. Вчені вважають, що є продукти, які можуть налагодити роботу кишківника.

Такими характеристиками володіє капуста, а точніше один із її видів – броколі.

Це підтвердили результати нового наукового дослідження, пише  GreenPost.

Цей овоч багатий на поживні речовини. У ньому міститься високий рівень мінералів та вітамінів, важливих для правильного функціонування шлунково-кишкового тракту.

Перевірити, який ефект має брокколі на кишечник, вирішила група вчених із Китаю. Вони вирушили до регіону країни з високим рівнем забруднення повітря та обрали три сотні добровольців. Усі учасники були поділені на дві групи. Протягом 3 місяців представники першої групи повинні пити сік броколі, для другої частини добровольців готувався сік на основі ананасу та лайма. Після закінчення обумовленого проміжку часу фахівці обстежили всіх учасників. Виявилося, що саме ті люди, які повинні пити сік броколі, змогли покращити стан кишечника, він був повністю очищений від токсичних речовин.

Крім іншого броколі слід вживати людям, які страждають на зайву вагу і цукровий діабет II типу. Овоч допомагає привести до норми рівень холестерину і навіть сприяє зниженню ризику розвитку раку органів шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як оздоровити кишечник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні