П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: для кого вони діють

У Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: для кого вони діють

Этот материал также доступен на русском языке
На час дії воєнного стану в Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг, а також частково скасували оплату для мешканців Києва, установ та організацій, які постраждали внаслідок російсько-української війни або тих, що розміщують або надають харчування тимчасово переміщеним особам, батальйонам територіальної оборони, військовим ЗСУ та Національної гвардії України.

Таке рішення прийняла Київська міська рада.

Через агресивні дії Російської Федерації тисячі людей в Україні залишилися без житла та втратили майно та роботу. А велику кількість установ та організацій зобов’язали розміщувати на власній території біженців, регулярні частини Збройних Сил України, Національної гвардії України та ТрО, а також на волонтерських засадах надавати їм гаряче харчування.

Для постраждалих мешканців, а також для таких установ та організацій повністю або частково скасовано оплату за комунальні послуги, які надає місто.

Знижки та скасування запроваджено щодо оплати послуг прибирання прибудинкової території, вивезення твердих побутових відходів, постачання холодної води та водовідведення.

100% знижка діє для осіб, які постраждали внаслідок російсько-української війни.

На 50% менше платитимуть установи та організації будь-якої форми власності, які розміщують на своїх житлових площах переселенців із тимчасово окупованих чи зруйнованих районів та надають допомогу та їжу для захисників.

Також знижку у розмірі 30% на всі комунальні платежі запроваджено для соціально-незахищених верств населення міста Києва. А для закладів громадського харчування, які на волонтерських засадах забезпечують гарячим харчуванням незахищені верстви населення, які не виїхали з Києва, особовий склад територіальної оборони, ЗСУ та Національної гвардії України діє знижка на оплату комуналки у розмірі 50%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде з комунальними тарифами взимку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні