Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКуди звертатися мешканцям деокупованих територій у разі неотримання пенсії – відповідь Мінсоцполітики

Куди звертатися мешканцям деокупованих територій у разі неотримання пенсії – відповідь Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Частина мешканців Харківської області, які були в окупації 5 місяців, не отримували пенсій та інших соціальних виплат. Куди звертатись за отриманням своїх виплат, розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час інтерв'ю «Українському радіо».

За її словами, пенсійні виплати громадян, які отримували через Укрпошту, зберігаються на спеціальних рахунках в Ощадбанку.

Для отримання коштів достатньо прийти в будь-яке відділення відповідного банку за документами, пише Пенсійний Кур’єр.

Якщо пенсійні виплати з якихось причин не надійшли на картку, потрібно звернутися до відділення пенсійного банку або через особистий кабінет пенсійного банку онлайн.

Для з’ясування питань про ненадходження іншої соціальної допомоги слід звернутися до органів соціального захисту населення або Національної соціальної сервісної служби.

«Якщо це соцдопомога, то треба звертатися до управління соціального захисту, якщо ці управління вже відновили свою роботу. Або нехай пишуть до Національної соціальної сервісної служби – це орган, покликаний здійснювати контроль за нарахуванням та правильною виплатою всіх видів соціальної допомоги. Вони зможуть відреагувати, подивитися та дати людині вичерпні пояснення», – наголосила Жолнович.

Контакти Національної соціальної сервісної служби: – телефон (044) 289-87-89 (пн-чт: 8.30-17.00, пункт: 8.30-15.45, обідня перерва: 12.00-12.45); – e-mail: [email protected].

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як додати період навчання у вузі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні