П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДе житимуть переселенці, якщо їхнє житло зруйновано і повертатиметься нікуди?

Де житимуть переселенці, якщо їхнє житло зруйновано і повертатиметься нікуди?

Этот материал также доступен на русском языке
Одна з проблем нинішнього часу - якнайшвидше забезпечити житлом людей, будинки яких були зруйновані.

Одна з проблем нинішнього часу – якнайшвидше забезпечити житлом людей, будинки яких були зруйновані та продовжують руйнуватися під час військової агресії РФ. Над цим працюють і чиновники, і будівельні спеціалісти.

План швидкого відновлення інфраструктури запропонували в уряді. Йдеться про будівництво п’ятиповерхових будинків для переселенців у 16 ​​щодо безпечних регіонах нашої держави. Планується, що будівництво триватиме п’ять-шість місяців. Обіцяють, що квартири будуть обладнані меблями та всім необхідним.

Це будівництво у відносно безпечних областях України: Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Чернівецькій тощо. Всього 16 регіонів. Тобто будівництво не тільки модульних, а й багатоквартирних будинків для людей, які переїхали з тимчасово окупованих територій. Це має бути комфортне житло. , де неподалік є школа, паркінги”, – сказав заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час зустрічі з іноземними послами.

А в Академії будівництва України пропонують свій проект швидкого зведення житла – спеціальні восьмиквартирні будинки, будівництво яких триватиме лише близько 60 днів. Для фінансування проекту вже створено спеціальний фонд – «Міжнародний будівельний фонд «Україна».

Крім того, для військовослужбовців, медпрацівників, педагогів та науковців урядом розроблено програму «Доступна іпотека», яка передбачає пільгові умови придбання житла. Отримати пільговий кредит під 3% на 20 років можна буде вже з 1 жовтня, початковий внесок становитиме 20% від суми.

Для військовослужбовців, медпрацівників, педагогів та вчених урядом розроблено програму «Доступна іпотека», яка передбачає пільгові умови придбання житла.

Нагадаємо, ми розповідали, як діяти переселенцям, щоб добитися недоотриманих виплат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні