П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУ Мінфіні повідомили, чи підвищуватимуть мінімальну зарплату у 2023 році

У Мінфіні повідомили, чи підвищуватимуть мінімальну зарплату у 2023 році

Этот материал также доступен на русском языке
Розраховувати на підвищення мінімальної заробітної плати у 2023 році українцям не варто. У проекті держбюджету на 2023 рік закладається мінімалка на рівні 2022 року.

Про це розповів замміністра Міністерства фінансів України  Роман Єрмоличев.

«Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян є дуже важливою. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітної плати медикам та педагогам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня цього року», – сказав він.

Нагадаємо, що востаннє мінімалку підвищували у грудні 2021 року до 6500 гривень.

А в жовтні 2022 року, згідно з бюджетом на 2022 рік, вона має збільшитися до 6700 гривень, але поки що точної інформації про підвищення немає. Тому питання залишається відкритим.

Також заступник міністра фінансів повідомив, що медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік.

«Поки ми дискутуємо з Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, що знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Тому планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені», – сказав Роман Єрмоличев.

Варто зазначити, що Володимир Зеленський доручив  уряду знайти кошти та запланувати на 2023 рік обов’язкову індексацію пенсій у березні для всіх пенсіонерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні