Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниІндексація пенсій у 2023 році: Зеленський поставив завдання уряду забезпечити підвищення виплат

Індексація пенсій у 2023 році: Зеленський поставив завдання уряду забезпечити підвищення виплат

Этот материал также доступен на русском языке
Основний пріоритет державного бюджету на 2023 рік – це фінансування сектору безпеки та оборони. У повному обсязі фінансуватимуть і соціальні гарантії, серед яких підвищення пенсій.

Про це повідомив Володимир Зеленський у ході звернення за підсумками 7 вересня.

В Україні ухвалено закон про проведення щорічної індексації пенсій українцям у березні. Незважаючи на воєнний стан цього року було здійснено перерахунок пенсій.

За словами Володимира Зеленського, індексація буде проведена і в 2023 році. Так, понад трильйон гривень виділять на сектор безпеки та оборони. За словами президента, це є пріоритет. Уряду поставлено завдання забезпечити індексацію пенсій всім пенсіонерам.

Максимально скоротять усі некритичні витрати держави. Це необхідно, щоб забезпечити фінансову та соціальну стабільність. Уряд має надати програму скорочення витрат на державні підприємства, на апарат, на інституції, що не відповідають потребам цього особливого часу. Зеленський чекає від урядовців пропозицій.

Президент запевнив, що програма кредитування “5-7-9%” зберігається. Інші програми для бізнесу теж діятимуть. Створять спеціальний фонд відновлення, який наповнюватиметься зокрема за рахунок конфіскованих російських активів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як змінити спосіб виплати, якщо пенсіонер перебуває в окупації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні