П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк змінити спосіб виплати пенсії, якщо пенсіонер перебуває в окупації – відповідь...

Як змінити спосіб виплати пенсії, якщо пенсіонер перебуває в окупації – відповідь Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які залишилися на окупованій території, не можуть отримати пенсії та пільги, бо відділення Укрпошти у деяких регіонах не працюють.

До Пенсійного фонду звернулася мешканка Херсонської області із питанням, як перевести пенсію на банківську картку.

“Звертаюся до Вас з проханням допомогти моїй бабусі з виплатою пенсії та субсидії. Бабусі 82 роки, проживає в Нижніх Сирогозах Генічеського району Херсонської області, можливості відвідати банк немає. Має відкриту карту в Ощадбанку, на яку був переказ субсидії. Чи можливо підв’язати картку на постійну основу для виплати пенсії та субсидії? Вона вже три місяці без грошових коштів. Допоможіть будь ласка! У мене є її документи та номер картки можу надати”, – поцікавилася жінка.

У Пенсійному фонді роз’яснили, що заяву про зміну способу виплати пенсії слід подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг – https://portal.pfu.gov.ua.

Для цього одержувачу слід зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У розділі “Про пенсійне забезпечення” перейти до підрозділу “Внесення змін до пенсійної справи”, де необхідно вибрати вкладку “Заява на зміну способу виплати пенсії”.

Після заповнити всі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами банківської установи – у разі переходу на банк. Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду.

“Результати обробки звернення (зміни способу виплати) будуть відображені в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці “Мої повідомлення”, – наголосили у ПФУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на пенсіонерів чекає масштабне підвищення пенсій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні