Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПро які хвороби можна дізнатися за кольором язика?

Про які хвороби можна дізнатися за кольором язика?

Этот материал также доступен на русском языке
Язик, а точніше його колір, може попереджати про серйозні захворювання. Тому лікарі рекомендують щодня перевіряти стан язика перед дзеркалом.

Про що говорять зміни кольору язика?

Рожевий колір. В нормі язик людини блідо-рожевого кольору, він м’який і гнучкий, а на поверхні добре видно рівну складку та смакові сосочки. Цей колір – колір здоров’я.

Блідно-жовтий колір. Якщо ви помітили, що ваш язик блідо-жовтий, це може означати, що у вас є проблеми з травленням або шлунком. Жовтий колір язика також може бути ознакою діабету та жовтяниці.

Білий колір. Зазвичай, коли ви здорові, ваш рожевий язик буде мати трохи білий наліт, але якщо він білий з сірими плямами, це свідчить про те, що ви можете страждати на молочницю. Іноді курці також мають білий язик через відкладення тютюну.

Червоний колір. Ваш язик може почервоніти, іноді мати темний колір. Цей стан називається «полуничний язик». Червоний або полуничний колір язика говорить про алергію на ліки чи їжу. Такий язик можна спостерігати при хворобі Кавасакі та при скарлатині. Крім того, полуничний язик може сигналізувати і про дефіцит вітаміну В12.

Фіолетовий колір. Якщо ваш язик став фіолетовим, потрібно негайно звернутися за допомогою до лікаря, оскільки це симптом неправильної циркуляції крові в організмі. Цей стан виникає через проблеми з легенями чи серцем.

Чорний колір. Як правило, чорний колір язика з’являється через прийом деяких антибіотиків або часто куріння і зловживання кавою.

Джерело: timesnownews

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні