Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій: на пенсіонерів з 1 жовтня чекає масштабне збільшення виплат

Підвищення пенсій: на пенсіонерів з 1 жовтня чекає масштабне збільшення виплат

Этот материал также доступен на русском языке
Перерахунок пенсій з 1 жовтня 2022 року стосуватиметься тих, хто досяг віку 70 років. Доплата становитиме 300 грн. При цьому підвищення для одержувачів виплат віком від 70 до 75 років може бути найбільш масштабним через велику кількість пенсіонерів цієї групи.

“З 1 жовтня урядову програму підтримки пенсіонерів поважного віку буде розширено на категорію 70+. Пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень. Таким чином, для цієї категорії населення, за наявності у людини повного страхового стажу, мінімальна пенсія становитиме 3000 гривень”, – пояснила суть підвищення міністр соцполітики Оксана Жолнович.

Але слід врахувати той факт, що отримувати щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 300 гривень особи віком від 70 до 75 років будуть виключно в межах пенсійної виплати 10340,35 грн. Це означає, що пенсіонери, які отримують пенсію понад 10340,35 грн, залишаться без доплати.

Також надбавка виплачуватиметься з дня досягнення пенсіонером 70-річчя, а не з початку календарного місяця, в якому народилася людина.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці самі відкладатимуть собі гроші на пенсію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні