Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВнутрішньо переміщені особи мають право на податкову знижку на оренду житла: як...

Внутрішньо переміщені особи мають право на податкову знижку на оренду житла: як оформити

Этот материал также доступен на русском языке
Внутрішньо переміщені особи мають право на податкову знижку під час оренди житла. Отримати її можна, якщо особа не отримує додаткових бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Про це повідомила Державна податкова служба України.

Йдеться про податкову знижку на суму, сплачену цією людиною протягом звітного року у вигляді орендної плати відповідно до договору оренди житла.

Які документи подати, щоб отримати знижку?

Для реалізації права на податкову знижку внутрішні переселенці мають надати:

  • декларацію про майновий стан та доходи за звітний (податковий) рік;
  • копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • копію договору оренди житла;
  • платіжні та розрахункові документи, що підтверджують факт оплати;
  • заяву, в якій зазначено відомості про відсутність умов, що не дають права на отримання податкової знижки згідно з нормами законодавства.

Додатковими документами, що підтверджують відсутність умов, що не дають права на отримання податкової знижки, може бути Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно, інформація від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської райдержадміністрацій з адресної допомоги для покриття витрат на проживання.

Умови отримання знижки

Щоб отримати податкову знижку, внутрішні переселені  повинні довести, що вони не мають власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої за межами тимчасово окупованої території України. Також знижка передбачається для осіб, які не отримують передбачені законодавством України бюджетні виплати для покриття витрат на проживання.

На яку суму можна розраховувати?

Розмір знижки не може перевищувати з розрахунку на календарний рік 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, тобто 180 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де будуть жити переселенці, у яких зруйновано житло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні