П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаТариф на вивіз сміття у деяких містах зросте до 50%

Тариф на вивіз сміття у деяких містах зросте до 50%

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні запроваджено мораторій на підвищення комунальних тарифів. Проте ціни на деякі тарифи все ж таки зростуть восени.

Так, у зв’язку із збільшенням цін на пальне, суттєво зросте вартість вивезення твердих побутових відходів, про що повідомили у комунальному підприємстві “Київкомунсервіс”.

Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% підприємство змушене підвищити тарифи на вивіз сміття для населення. Тариф на вивезення відходів залишається одним із найнижчих і становить менше ніж один долар з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте для однієї особи на 10,26 гривні — з 36,11 до 46,37 гривні з ПДВ.

“Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже не вистачає”, – йдеться у повідомленні КМДА.

Тариф на вивіз сміття зросте й у інших містах. Наприклад, у Рівному з 1 вересня на одну особу у багатоквартирному будинку потрібно буде заплатити 28,44 грн, а в будинках індивідуальної забудови – 32,91 грн. Це означає, що ціна зросте на 50%, порівняно з минулими місяцями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміниться тарифи на воду з 1 вересня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні