Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді повідомили, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон

В уряді повідомили, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон

Этот материал также доступен на русском языке
Опалювальний сезон в Україні буде складним, але в уряді запевняють, що розпочнеться він у строк – 15 жовтня. Змінити це можуть лише погодні умови. Поточна готовність країни до нього наближається до 70%.

Про це в ефірі телемарафону розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, пише Обозреватель.

Міністр зазначив, що у громадах, які не постраждали від війни, підготовка до нового опалювального сезону триває за планом. У постраждалих, за його словами, “почато роботи з відновлення об’єктів теплокомуненерго, центрального теплопостачання”.

Слід зазначити, що згідно із затвердженими Кабміном правилами, рішення про початок та закінчення опалювального періоду приймається органами місцевого самоврядування з урахуванням кліматичних умов.

Зокрема, у документі зазначається, що опалювальний період “починається не пізніше, ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8°С і нижче”. Така сама норма діє і щодо завершення опалювального сезону. “Спливає він не раніше, ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°С”, – йдеться у правилах.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що у Кабміні готують основний та запасний плани до проходження опалювального сезону на тлі війни, що розв’язана Росією. Зокрема, йде підготовка до можливого заміщення певних ресурсів іншими у разі, якщо через військових дій РФ нічого очікувати можливості їх поставлять.

“Ми розробляємо багато сценаріїв – так звані план “А”, план “Б”. Ці плани передбачають або компенсацію певного ресурсу, або певну генерацію, якщо це буде потрібно. … Безумовно, є і мобільні речі (мова про котельні), які вже купуються і поставлятимуться”, – сказав Галущенко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи вистачить газу для опалення взимку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні