Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Міненерго зробили прогнози, чи вистачить газу для опалення житла під час...

У Міненерго зробили прогнози, чи вистачить газу для опалення житла під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на прогнози про складну зиму, у Міністерстві енергетики кажуть, що газу для побутових споживачів має вистачити, але доведеться заощаджувати. Про високі температури у будинках варто забути.

Про те, як пройде опалювальний сезон у воєнний час, розповіла радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль. Вона зазначила, що не може сказати, що газу не вистачить для центрального опалення, про це пише “Новий час”

За словами Лани Зеркаль, щодо бізнесу, що використовує газ як сировину – наприклад, для виробництв хімічних добрив, – то зараз у нас є надлишок хімічних добрив. А якщо є надлишок добрив зараз, то, можливо, для цієї галузі не буде проблематичним, якщо їх обмежать споживанням природного газу.

Також радниця голови Міненерго наголосила, що насамперед важливо визначити, що є критичним на зимовий період. На обмеження щодо газу зараз йдуть європейці. Однак вони роблять так, щоб домогосподарства не витрачали більше газу, ніж їм потрібно.

Це вже зробили, наприклад, ті ж угорці. Вони визначили так звані полички, що до такого споживання вартість газу одна, а якщо ви хочете більше, то ваша вартість газу зростає на порядки, – пояснила радник міністра.

Лана Зеркаль наголошує, що українські споживачі платять за газ дуже мало – менше, ніж уся Європа.

– Парламент поки що не дозволив підвищення цін. Водночас українці можуть бути свідомими та економити газ. Це важливо не просто через складний опалювальний сезон, а й через принцип свідомого ставлення до енергоносіїв, – зазначила Лана Зеркаль.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто може не платити за комунальні послуги під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні