П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ Китаї виявлено новий смертельний вірус «Ланья»: які симптоми та як він...

У Китаї виявлено новий смертельний вірус «Ланья»: які симптоми та як він передається

Этот материал также доступен на русском языке
Поки весь світ продовжує боротися з епідемією коронавірусу, вчені б'ють на сполох після виявлення нового вірусу - "Ланья".

Про це повідомляє express. Наразі заразилися 35 людей у ​​китайських провінціях Шаньдун і Хенань, пише Телеграф.

За даними тайванського Центру контролю за захворюваннями (CDC), від цього вірусу поки що ніхто не помер і не перебував у тяжкому стані. Але, враховуючи, що цей вірус належить до сімейства геніпавірусів, він потенційно може бути смертельним. Це пов’язано з тим, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, два інших віруси із цього сімейства, вірус Хендра та вірус Ніпах, у тяжких випадках можуть мати смертність до 75%.

Після проведення перших досліджень стало відомо, що переносниками «Ланьї» є землерийки. Саме від цих тварин інфікувалися небезпечною хворобою люди у китайських провінціях.

Поки дослідники нічого не говорять про передачу вірусу від людини до людини, цей факт наразі не встановлено. Також вчені виявили новий вірус у 2% домашніх кіз та у 5% собак.

Варто зазначити, що перші, хто заразився, відчували симптоми, як при грипі:

  • підвищена температура
  • кашель
  • головний біль
  • блювота
  • втома

Також у крові хворих було виявлено зниження рівня тромбоцитів та лейкоцитів. Крім вище перерахованих симптомів, медики додають ще й порушення нормального функціонування печінки та нирок.

Вчені посилено вивчають новий вірус і стежать за розвитком ситуації, тому що вважають, що він все ж таки може передаватися між людьми, а якщо це так, то ми перебуваємо на порозі нової епідемії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Південно-Східній Азії вчені виявили три нові види коронавірусу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні