Неділя, 25 Вересня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: заливний пиріг з чорницею

Рецепт дня: заливний пиріг з чорницею

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз сезон чорниці, з якої можна приготувати смачні десерти. Рецептом одного із них поділилися наші читачі.

Інгредієнти:

борошно рисове – 250 г,

розпушувач – 1 чайна ложка,

масло вершкове – 100 г,

яйця – 4 шт.,

сметана – 400 г,

кукурудзяний крохмаль – 20 г,

підсолоджувач – за смаком.

Для начинки – чорниця (смородина) – 400 г.

Приготування:

  1. Борошно, розпушувач та вершкове масло збити блендером до стану крихти.
  2. Окремо збити два яйця з підсолоджувачем і змішати з крихтою.
  3. Тісто, що вийшло, покласти в холодильник.
  4. Змішати сметану, підсолоджувач, кукурудзяний крохмаль.
  5. В суху масу вбити два яйця і перемішати до однорідності.
  6. Охолоджене тісто рівномірно викласти у форму для випічки, формуючи бортики.
  7. Зверху викласти ягоди та залити масою зі сметани та яйця.
  8. Заливний пиріг випікати 40-50 хвилин за температури 180 градусів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пудинг з вишнею.

Нове на сайті