Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики повідомили, чи збільшиться кількість одержувачів субсидії через війну

У Мінсоцполітики повідомили, чи збільшиться кількість одержувачів субсидії через війну

Этот материал также доступен на русском языке
У зв'язку з війною в Україні може збільшитись кількість охочих отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки у багатьох просто немає засобів для існування. А чи вистачить грошей у бюджеті?

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, уряд не очікує збільшення кількості одержувачів житлових субсидій, та й сам субсидійний бюджет збільшено.

“У нас є запланований субсидійний бюджет, збільшили його на 3 млрд грн порівняно з минулим роком. З травня субсидії призначено та виплачуються, заборгованості немає, тільки можуть бути невеликі затримки, пов’язані з казначейством”, – сказала Жолнович в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс”-Україна”.

Також Оксана Жолнович зазначила, що уряд вживає заходів для того, щоб викупити заздалегідь певну кількість газу та енергоносіїв, щоб не збільшувалися тарифи взимку. Це дозволить не опустити людей у ​​ще більший стан бідності, щоб їм не сильно зросла платіжка.

“Тому ми не очікуємо, що величезна кількість людей прийде за субсидією порівняно з минулими роками. Очікується приблизно така сама кількість субсидіантів”, – підсумувала міністерка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи дадуть субсидію, якщо не платити за комунальні послуги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні