Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖитлова субсидія під час війни: що буде, якщо не платити за комунальні...

Житлова субсидія під час війни: що буде, якщо не платити за комунальні послуги

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики зазначили, що всі призначені українським домогосподарствам субсидії виплачуватимуть до кінця опалювального сезону. Але не варто забувати про своєчасну оплату за комунальні послуги – це внесок в оборону свого міста.

Про це міністерка соціальної політики Марина Лазебна сказала в інтерв’ю «РБК-Україна» .

За її словами, субсидія не призначається, якщо є прострочена заборгованість за комунальні послуги за понад три місяці на суму понад 680 гривень.

“Але оскільки у нас субсидію призначають терміном до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості аналізуватиметься органами соціального захисту населення у травні поточного року”, – сказала вона.

Марина Лазебна зазначила, що фактично до травня одержувач може розраховуватися за комунальні послуги із зручною для нього періодичністю.

«А тепер – по щирості. Завдяки працівникам підприємств-постачальників комунальних послуг більшість людей у будинках має тепло, світло, воду, працює холодильник, плиту для приготування їжі. У бомбосховищах ми як ніколи змогли оцінити важливість таких зручностей», — сказала міністр і нагадала, що у містах під постійними обстрілами люди, ризикуючи життям, чинять мережі водопостачання та електроенергії, за якими цинічно б’є ворог.

«Кожен ваш платіж за комунальні послуги – це ваше спасибі цим людям. І можливість їм годувати свої сім’ї. Тому за щиросердечком — подякуйте їм. Заплатіть за комуналку. Це ще один ваш внесок в оборону свого міста», — додала вона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні