Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі чинники та проблеми зі здоров'ям провокують розвиток діабету 2 типу?

Які чинники та проблеми зі здоров’ям провокують розвиток діабету 2 типу?

Этот материал также доступен на русском языке
Діабету другого типу можуть передувати певні фактори, ігнорування яких запускає початок хвороби.

Отже, вчені дійшли висновку, що ризик розвитку діабету другого типу збільшує високий рівень жиру в печінці та підшлунковій залозі, передає РБК-Україна.

Так, цукровий діабет 2 типу – це хронічний стан, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну. Результатом є великий рівень цукру в крові, який може спричинити серйозні ускладнення.

Нове дослідження показало, що високий рівень жиру в печінці та підшлунковій залозі безпосередньо збільшують ризик розвитку діабету 2 типу.

Зокрема, висновки мають глибоке значення розуміння біологічних причин, сприяють розвитку захворювання.

Дослідники використовували менделівську рандомізацію – статистичний метод, який використовує генетичну інформацію та інформацію про здоров’я для розуміння причин та наслідків. Все, щоб визначити, чи може печінка та розмір підшлункової залози відігравати безпосередню роль у діабеті типу 2.

З’ясувалося, що люди з генетичною структурою, яка робить їх схильними до накопичення жиру в печінці, частіше хворіють на діабет 2 типу.

Це вказує на те, що більш високий рівень жиру в печінці підвищує ризик діабету типу 2. Аналіз показав, що на кожні п’ять відсотків збільшення жиру в печінці ризик діабету типу 2 збільшується на 27 відсотків.

Також було виявлено, що менша підшлункова залоза має пряму роль в провокуванні діабету 2 типу. Було виявлено, що рівень жиру підшлункової залози та розмір печінки пов’язані із хворобою.

За словами доктора Хані Ягуткара з Університету Брунеля, люди з діабетом 2 типу зазвичай мають надлишок жиру в печінці та підшлунковій залозі. До того ж, саме ці органи відіграють ключову роль у підтримці нормального рівня цукру в крові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що медики розвіяли головні міфи про діабет.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні