Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи впливає на отримання житлової субсидії грошова допомога від міжнародних організацій?

Чи впливає на отримання житлової субсидії грошова допомога від міжнародних організацій?

Этот материал также доступен на русском языке
Чимало українців, які зараз отримують грошову допомогу від міжнародних організацій, турбуються, чи зможуть вони отримати субсидію на оплату комунальних послуг.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович відповіла, що отримання грошової допомоги від міжнародних організацій, яку українці називають між собою допомога від ООН, не вплине на можливість отримати субсидію, пишуть Факти.

– До початку опалювального сезону, доки субсидії нараховуватимуться, ми вже готуємо проєкт постанови, якою ось ці міжнародні допомоги внесемо до переліку таких, які не впливають на отримання субсидії. Ми розуміємо, що цим людям і так складно. Мета держави – підтримати та допомогти, а не дати одну допомогу, а зменшити іншу. Тому питання буде вирівняне. Ця допомога не вплине на розрахунок субсидій для сімей, які мають право на субсидію, – наголосила Оксана Жолнович.

Також допомога від міжнародних організацій не скасовує допомоги та пільг від держави. Міжнародні організації надають українським громадянам, зокрема вразливим категоріям, грошову допомогу у сумі 2,2 тис. грн на місяць. У пріоритеті внутрішньо переміщена особа, людина з інвалідністю, пенсіонер, самотня мати чи батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема серед ВПО.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи варто українцям розраховувати на субсидію у новому опалювальному сезоні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні