Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні повідомили, чи варто українцям розраховувати на субсидію у новому опалювальному...

У Кабміні повідомили, чи варто українцям розраховувати на субсидію у новому опалювальному сезоні

Этот материал также доступен на русском языке
На українців чекає найскладніший опалювальний сезон. Уряд почав готуватись до нього заздалегідь, розробляючи різні сценарії.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль.

Так, за його словами, підготовка включає 4 основні аспекти. Достатня кількість запасів газу, достатня кількість запасів вугілля, готовність енергогенеруючих підприємств та інфраструктури, підготовка до екстрених ситуацій.

При цьому Кабмін не планує підвищувати тарифи на комунальні послуги і продовжить виплачувати субсидії українцям, які потребують допомоги з оплатою комуналки, пише УНН.

«Ще одне питання, яке безпосередньо стосується опалювального сезону, — це тарифи та субсидії. Як і обіцяли, всі тарифи цієї зими залишаються без змін. Також уряд продовжить виплачувати субсидії українцям, які потребують допомоги з оплатою комунальних платежів», – повідомив Шмигаль.

Звичайно, багато хто подумає, а де уряд візьме гроші на виплату субсидій. У Кабміні зазначають, що допомогу надасть Світовий банк та Європейський банк розвитку та реконструкції, які виділять Україні понад 500 млн. доларів для підготовки до опалювального сезону.

Слід зазначити, що у Мінсоцполітики повідомили, що протягом липня на рахунки українців буде перераховано залишки коштів, які не були використані протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому українці одержують захмарні платіжки за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні