Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 8 серпня - День військ зв'язку Збройних Сил...

Цей день в історії: 8 серпня – День військ зв’язку Збройних Сил України

Этот материал также доступен на русском языке
8 серпня – 220-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 145 днів.

Всесвітній день кішок: історія свята

Це неофіційне свято на честь кішок, яке відзначається у всьому світі 8 серпня. У День кішки люди віддають данину подяки цим тваринам за їхні заслуги та демонструють їм свою повагу та любов. Метою свята є не лише вшанування пухнастих домосідів, а й привернення уваги до проблеми безпритульних котів та котів.

Ініціатором свята став у 2002 року Міжнародний фонд Animal Welfare. У деяких країнах це свято відзначається в інші дні, наприклад, в США Днем кішки є 29 жовтня, а в Японії – 22 лютого. Кожні три роки у другу неділю травня у Бельгії, у місті Іпр, проводиться котячий парад.

В Італії 17 листопада відзначають День чорного кота. У середні віки чорні коти винищувалися інквізицією, оскільки їх вважали помічниками диявола. Зараз італійці намагаються загладити провину перед ними та нагадати всім, що кішки друзі людей і ні в чому не винні.

Міжнародний день альпінізму або День альпініста

8 серпня у світі відзначається Міжнародний день альпінізму чи День альпініста. Появою цього свята зумовлено досягненням двох швейцарців – лікаря Мішеля-Габріеля Паккарда (1757-1827) та гірського провідника Жака Бальма (1762-1834). 8 серпня 1786 року вони першими з усіх альпіністів досягли найвищої точки Альп – вершини Монблан, висота якої складає 4810 метрів над рівнем моря.

Інтерес до підкорення саме цієї вершини був великий у середині 18 століття. Щороку альпіністи сотнями приїжджали в долину Шамоні, де розташований пік, щоб спробувати дістатися “висотного полюса Європи”, як його іноді називають. У сходженні скелелазів зазвичай супроводжували жителі Шамоні — селяни, які, бачачи інтерес до їхніх рідних місць, перекваліфікувалися на гірських гідів. Однак усі спроби закінчувалися невдачами.

День військ зв’язку

8 серпня своє професійне свято відзначають українські військові зв’язківці.

День військ зв’язку встановлено Указом Президента від 1 лютого 2000 року. Саме цього дня 8 серпня 1920 року, у Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, розпочалася підготовка зв’язківців на других Київських військово-інженерних курсах.

За час існування ЗС України з розрізнених систем було створено єдину систему зв’язку, яка забезпечує надійне управління Збройними Силами у будь-якій обстановці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День дружби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні