Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 30 липня – Міжнародний день дружби

Цей день в історії: 30 липня – Міжнародний день дружби

Этот материал также доступен на русском языке
30 липня – 211-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 154 дні. Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день дружби, Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми, День кольорових напоїв.

Міжнародний день дружби

Сьогодні, 30 липня, відзначають Міжнародний день дружби. Генеральна Асамблея ООН проголосила цей день у квітні 2011 року.

Ідея цього свята виникла у 1958 році та належить доктору Артеміо Брачіо, який запропоував відзначати День дружби під час вечері з друзями у Пуерто Пінаска, Парагвай.

Ці унікальні людські стосунки є справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій та досягнень в ім’я миру та розвитку. Цього дня варто привітати своїх друзів, це чудова нагода зателефонувати товаришу, обійняти та зустрітися за келихом вина або у гостинному колі.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Щороку 30 липня у світі відзначають День боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства, яка порушує права людини. Це не лише сексуальна експлуатація чи випадки, пов’язані з викраденням людей. Це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки, діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

За даними Міжнародної організації праці, 21 млн. людей у ​​всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми як у своїх країнах, так і за кордоном.

У 2010 році Генеральна Асамблея ухвалила Глобальний план дій щодо боротьби з торгівлею людьми. Одним із найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок та дітей.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначається Всесвітній день китів та дельфінів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні