П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧому українці отримують «захмарні» платіжки за газ – у «Нафтогазі» дали відповідь

Чому українці отримують «захмарні» платіжки за газ – у «Нафтогазі» дали відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
Клієнти «Нафтогазу» почали отримувати рахунки з нарахованими боргами за спожитий у травні та червні газ – борги нараховані навіть тим, хто заплатив за газ попередньому постачальнику газу – до облгазів, які сьогодні не працюють.

Платіжки за червень і травень вже є в особистому кабінеті споживача на сайті Газопостачальної компанії «Нафтогаз України», пише Головком.

Проблема з нарахуванням боргів обумовлена ​​тим, що з 1 травня понад 10 мільйонів домогосподарств, які до травня купували газ у облгаззбутів, які працювали під брендом «Твій Газзбут», автоматично перевели до так званого постачальника «останньої надії» (ПОН). Його функції виконує газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – дочка НАК «Нафтогаз України».

Але, з огляду на те, що «Нафтогаз» на початку червня не надав платіжки своїм новим клієнтам, останні помилково продовжували платити попередньому постачальнику газу, сподіваючись, що кошти будуть автоматично переведені на рахунок нового постачальника. Але цього не сталося, тож тепер «Нафтогаз» нараховує борги за вже сплачений газ.

Нагадаємо, нові клієнти «Нафтогазу» купують газ за ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). До реєстру клієнтів ДК «Нафтогаз України» включено майже 10 млн українських домогосподарств, які отримували газ від 17 постачальників під брендом «Твій Газзбут» та ТОВ «Одесагаз – Постачання» та здійснювали оплати через сайт 104.ua.

Як повернути переплату за газ?

Власник особового рахунку повинен звернутися до старого постачальника із заявою про повернення надміру сплаченої суми та додати пакет документів:

  • копію паспорта (перші дві сторінки та реєстрація);
  • копію ідентифікаційного коду;
  • довідку з реквізитами карткового рахунку з банку;
  • копію квитанції про оплату природного газу за період, коли виникла переплата.

Усі копії документів мають бути засвідчені споживачем, а саме: містити напис «Згідно з оригіналом», дату та підпис. Документи можна віднести особисто або надіслати поштою, у тому числі на електронну скриньку постачальника. Гроші мають повернути протягом 14 календарних днів, але в умовах воєнного стану цей період може бути більшим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, до якого числа в Україні діятиме фіксована ціна на газ для населення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні