Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 1 серпня - Всесвітній день боротьби з раком...

Цей день в історії: 1 серпня – Всесвітній день боротьби з раком легень

Этот материал также доступен на русском языке
1 серпня – 213-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 152 дні. У цей день у світі відзначаються Міжнародний день вибачення, Міжнародний тиждень клоунів, Міжнародний день консервування, Міжнародний день "чайлдфрі", День екстрасенсорики, Міжнародний флешмоб жіночності, Всесвітній день боротьби з раком легень, День планувальника, Всесвітній тиждень грудного вигодовування, Всесвітній день скаутського

Міжнародний день “чайлдфрі”

Чайлдфрі це ідеологія, яка характеризується принциповим небажанням мати дітей, незважаючи на таку можливість. Йдеться про людей, які не тільки не хочуть заводити дітей, а й відстоюють своє право не мати і не відповідати на неделікатні питання, що стосуються цієї теми.

Всесвітній день боротьби з раком легень

1 серпня – Міжнародний день боротьби з раком легень. У світі рак легені займає перше місце серед причин смерті від онкологічних захворювань, щорічно від нього помирає більше людей, ніж від раку молочної залози, товстої кишки та передміхурової залози разом.

За даними ВООЗ, у середньому ця цифра становить 2,09 мільйона пацієнтів. За частотою захворюваності та рівнем смертності від раку легень показники в Україні наближені до світових. У нашій країні щорічно реєструється приблизно 13 000 нових випадків захворювання на рак легенів, при цьому у чоловіків він виникає приблизно в 5 разів частіше, ніж у жінок.

Оскільки цей вид раку проявляється переважно на пізніх стадіях, коли більшість методів терапії вже малоефективні, цей день покликаний привернути увагу до проблематики та поширювати інформацію про профілактичні заходи.

Всесвітній тиждень грудного вигодовування

Щорічно з 1 по 7 серпня відбувається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Акція проводиться з метою популяризації та підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення та відновлення втраченої традиції – годування дітей грудьми. Дата проведення Тижня підтримки грудного вигодовування обрана не випадково, адже цього дня у 1990 році було прийнято Декларацію про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування.

Грудне вигодовування — найкращий і найбезпечніший спосіб вигодовування дитини. Воно задовольняє головні потреби дитини: харчування материнським молоком, відчуття тепла рук матері, відчуття спокою та безпеки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які цікаві події відбулися 23 липня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні