Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна виплачує пенсії мешканцям окупованих територій, але не всі можуть їх отримати,...

Україна виплачує пенсії мешканцям окупованих територій, але не всі можуть їх отримати, – Верещук

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери, які опинилися в окупації, переживають за свої пенсійні виплати. Усі пенсії мешканцям окупованих регіонів України нараховано, проте не всі пенсіонери можуть одержати ці гроші.

Про це у коментарі “Країні” повідомила Ірина Верещук, віце-прем’єрка – голова Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“Заборгованості із виплат пенсій немає, гроші на рахунки нараховані. Є проблема лише з отриманням цих пенсій. Ми зараз опрацьовуємо різні варіанти, як донести до людей ці гроші. Наприклад, Ощадбанк не виплачує пенсії на окупованих територіях, а Приватбанк виплачує. Питання, яке ми зараз вирішуємо, — як людині перейти на карту іншого банку, щоб не довелося виїжджати? Тому що не всі мають таку можливість – серед пенсіонерів є лежачі. До такої вразливої категорії людей має дійти держава, а не вони до нас”, – пояснила Ірина Верещук.

За її словами, там, де люди на окупованих територіях не мають можливості отримати пенсію на банківську картку, кошти пенсіонерам доносять “на руки” співробітники “Укрпошти” або співробітники соцслужб місцевих громад.

“Щойно ми бачимо, що десь пенсія не доходить, шукаємо інший шлях, як її доставити. Один варіант, який ми вже практикуємо – пенсію доносять людям співробітники “Укрпошти”. У Запорізькій області, наприклад, в такий спосіб вдалося доставити 85% пенсій — це добрий показник. Є дуже віддалені населені пункти, де йдуть настільки щільні обстріли, що туди просто не можуть дістатися. Але загалом це вдається. “Укрпошта” доносить пенсії скрізь, куди може, її супроводжують співробітники ДСНС – тому що часто дорогою неможливо проїхати: повалені дерева, пожежі, треба розчистити завали. А там, де немає можливості дістатися, вирішуємо питання із місцевими ОВА — і тоді доставкою пенсій уже займаються громади”, — наголосила Верещук.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки пенсіонерів в Україні отримують пенсію менше ніж 2000 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні