П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВчені створили унікальний сорт броколі, який благотворно впливає на здоров'я серця

Вчені створили унікальний сорт броколі, який благотворно впливає на здоров’я серця

Этот материал также доступен на русском языке
Брокколі – це вид капусти, який досить популярний у своїй родині. Порція приготовленої броколі вагою 150 г містить стільки ж вітаміну С, скільки і апельсин, і є добрим джерелом бета-каротину. Також у цій капусті містяться вітаміни В1, В2, В3, В6, залізо, магній, калій та цинк. А клітковина сприяє травленню і допомагає допомогти знизити рівень холестерину.

Нещодавно вченим вдалося вивести сорт Purple Magic – це перший в історії фіолетовий брокколі. Цей сорт є результатом 10-річних досліджень, які завойовують споживачів не тільки завдяки своєму привабливому фіолетовому кольору, але і завдяки високій поживній цінності, пише agronews.ua.

“Перше, що виділяє цей сорт – це його яскраво-фіолетовий колір, але за ним криється справжня магія, оскільки цей колір зумовлений високим вмістом антоціанів, на відміну від традиційної броколі”, – сказав селекціонер Антоніо Ібарра.

Антоціани мають протиракові властивості, а також можуть принести користь серцево-судинній системі та зору. Крім того, згідно з дослідженням, на відміну від зеленої броколі, вона містить селен, що, як наслідок, сприятливо впливає на серце та м’язи.

Нині цей сорт можна вирощувати у жовтні, листопаді, грудні. За словами Антоніо Ібарри, незважаючи на те, що недоліками спеціальних овочів завжди були продуктивність та перевищення витрат, Purple Magic пропонує врожайність, дуже схожу на врожайність зеленої броколі через дати збору.

Цей короткоцикловий сорт має структуру, подібну до будь-якого зеленого сорту з дуже дрібним зерном і куполоподібною шкіркою, але він дуже відрізняється естетично через своє вражаюче забарвлення, особливо на стеблі. Це дуже цікавий продукт із агрономічної точки зору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому капуста не зав’язує качани.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні