Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОплата за газ: у «Нафтогазі» озвучили терміни повернення переплати за газ

Оплата за газ: у «Нафтогазі» озвучили терміни повернення переплати за газ

Этот материал также доступен на русском языке
Через відсутність анонсування переходу багатьох клієнтів від облгазів до «Нафтогазу» ще з 1 травня, тепер українці змушені звертатися до облгазів за поверненням оплати за газ у травні. У "Нафтогаз України" розповіли, як клієнти можуть повернути переплату від попереднього постачальника після автоматичного переведення їх до "Нафтогазу".

Як відзначили в компанії, для цього потрібно написати заяву, направивши її попередньому постачальнику.

Зазвичай до заяви на повернення коштів платнику необхідно додати копію паспорта, ідентифікаційного номера та повних банківських реквізитів власного карткового рахунку (із зазначенням IBAN, МФО, ЄДРПОУ банку).

Вищезазначені документи мають бути надіслані на адресу для листування попереднього постачальника.

“Діючого механізму переказу коштів між компаніями, на жаль, не існує. Ми рекомендуємо кожному клієнту звернутися до своєї попередньої газопостачальної компанії та написати заяву на повернення переплати”, – зазначили в компанії.

«Нафтогаз» зазначив, що після подання заяви попередній постачальник має протягом 14 (максимально до 30) календарних днів надати відповідь на запит клієнта та повернути переплату. Водночас у компанії наголосили, що в період дії воєнного стану терміни повернення коштів можуть відрізнятися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Кабміні назвали два випадки, коли під час війни можна не платити за комунальні послуги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні