Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка під час війни: у Кабміні назвали два випадки, коли можна не...

Комуналка під час війни: у Кабміні назвали два випадки, коли можна не платити за послуги

Этот материал также доступен на русском языке
Під час воєнного стану українці у двох випадках мають право не сплачувати комунальні рахунки: їх можуть перерахувати, а борги списати.

Про це повідомляє Обозреватель.

У першому випадку споживачі можуть не платити за газ та воду (за відсутності лічильника), якщо щонайменше тридцять діб не проживають у будинку. Як роз’яснили на гарячій лінії уряду, з довідкою слід звернутися до постачальника комунальної послуги. У прикладі з водою це водоканал. “Це норма закону, яка вже давно існує. Це не нововведення. Передбачено у ч. 1 ст. 7 Закону “Про житлово-комунальні послуги”, – пояснили в уряді.

Якщо ж у вас є лічильник, ви щомісяця повинні передавати свідчення, і якщо свідчення у поточному місяці відповідають свідченням минулого, борг не нараховуватимуть. Ця норма закону не стосується опалення, плати за утримання будинку та прибудинкової території.

У другому випадку громадяни можуть не платити за комуналку, якщо будинок чи квартиру зруйновано від обстрілу. У такому разі комунальні борги списуються. Важливо повідомити факт руйнування житла в поліцію.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли будуть доступні платіжки за газ у “Нафтогазі”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні