Інгредієнти:
ягоди або фрукти (малина, вишня, полуниця, яблука, сливи) та цукор у співвідношенні 2:1.
Приготування:
- Малину перебрати, але не мити, інші ягоди та фрукти вимити та дати воді стекти.
- Полуницю краще нарізати дрібними шматочками для більш повного вилучення соку.
- З вишні бажано витягти кісточки, але можна залишити цілком. Зі сливи прибрати кісточки, яблука очистити від насіння і нарізати.
- Зважити ягоди та фрукти і покласти у велику емальовану каструлю.
- Влити півсклянки води та насипати цукор – половину від маси ягід.
- На великому вогні довести до кипіння і ретельно прибрати піну.
- Зняти каструлю з вогню і залишити на 12-24 години настоятися (чим спекотніше в приміщенні, тим менше часу потрібно настоювати ягоди).
- Сироп, що вийшов, злити через друшляк і прокип’ятити п’ять хвилин.
- Готовий ягідний сироп розлити по підготовлених ошпарених банках і закатати.
Ягоди, що залишилися, добре використовувати для пирогів, так як така начинка не розтікається.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з ягід можна приготувати ще й маску для обличчя проти зморшок.