Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка під час війни: названо послугу, за яку можна не платити

Комуналка під час війни: названо послугу, за яку можна не платити

Этот материал также доступен на русском языке
Під час війни українці не звільняються від сплати комунальних платежів. Накопичені борги доведеться рано чи пізно повернути у повному обсязі. Але винятки все ж таки є.

Так, деяких споживачів можуть звільнити від оплати розподіл газу.

Про це заявили в Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

В умовах дії воєнного стану за доставку газу можна не сплачувати, якщо внаслідок військових дій була пошкоджена інфраструктура та облгази не можуть виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Також від оплати за доставку газу звільняються споживачі, які мали пошкоджений об’єкт газоспоживання або внутрішньобудинкову систему газопостачання.

У цих двох випадках плата за розподіл газу не нараховуватиметься, але лише на час відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Перерахунок роблять облгази, і деякі з них вже зробили це. Для перерахунку інформацію їм мають передати аварійні та технічні служби, які складали акти про пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

Майте на увазі, що після усунення неполадки в системі за доставку газу знову доведеться платити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли оплата за комуналку не зараховується та що з цим робити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні