П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЧому дітям важливо проводити час на природі?

Чому дітям важливо проводити час на природі?

Этот материал также доступен на русском языке
Науково доведено, що перебування на природі сприятливо впливає на дітей. Якщо часто гуляти на природі, добре розвиваються велика та дрібна моторика, логічне мислення та уява.

А якщо відвідати дитячий табір на Закарпатті, також можна покращити соціальні відносини, навички спілкування та навіть знання іноземних мов.

Сьогодні модно віддавати дітей до різних літніх таборів. Наприклад, орієнтовані працювати з комп’ютерами, комплекси з басейнами чи іншими атракціонами. Якщо ваша дитина сидить за комп’ютером майже цілий день, найрозумніше організувати йому поїздку в табір, який знаходиться десь у глибині лісу. Наприклад, у таборі від https://izki.ua/ru/ у Карпатах діти максимально проводять час на природі, стають самостійнішими та розвивають свої творчі здібності.

Чи дійсно така корисна природа?

Природа позитивно впливає і на гіперактивних дітей, заспокоюючи їх і допомагає розслабитися всій родині. Якщо діти мало або зовсім не виїжджають на природу, вони можуть знизити імунітет. А малорухливий спосіб життя взагалі сприяє ожирінню.

Лікарі виявили, що у пацієнтів, у яких лікарняні вікна були звернені до дерев у парку, процес загоєння ран протікав набагато швидше. У порівнянні з тими, у кого вікна не були орієнтовані таким чином. Також проводилися дослідження, пов’язані з вимірюванням рівня стресу у населення. Що далі випробувані жили від зелені, то вище в них рівень гормону стресу кортизолу.

На думку деяких психологів, діти виявляють природний інтерес до природи з раннього віку. І тому цей інтерес потрібно лише розвивати та підтримувати. Саме в дошкільному віці діти дуже допитливі і сприймають природу як середовище, що надихає. Вони можуть грати в ній абсолютно самостійно, не залучаючи до цього дорослих.

Коли діти з раннього віку пов’язані з природою, вони сприймають її як природну частину свого життя, таку, як їжа і сон. Якщо ви не дозволяєте дитині залишатися на природі в достатній кількості, пізніше вона видасться їй нудною.

Що робити?

Не завжди у місці проживання є швидкий доступ до природи. Бажано забезпечити контакт із дітьми хоча б у літніх таборах, як «Ізки», школах на відкритому повітрі, сімейних поїздках, відвідин туристичних клубів та інших.

Для здорового розвитку та щасливого дитинства необхідно, щоб діти у певному віці вміли хоч щось із цього:

  • розбивати табір у дикій природі,
  • лазити по деревах,
  • ловити рибу,
  • будувати греблю на струмку,
  • збирати ягоди та гриби.

Саме лісові табори пропонують це дітям, і під час цих занять можна на якийсь час забути про мобільні телефони та комп’ютери. Деякі діти сидять за комп’ютерами по 6-8 годин на день. Це може бути складно прийняти, але такі є реалії. Однак виявляється, що чим більше дитина перебуває у віртуальному світі, тим менш привабливою здається їй реальна. Він стає апатичним і відчуває нудьгу.

Організуйте дітям відпочинок на Закарпатті у таборі «Ізки», щоб вони змогли провести більше часу на природі – з користю та задоволенням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні