Середа, 17 Серпня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяСметана у щоденному раціоні – як не нашкодити організму

Сметана у щоденному раціоні – як не нашкодити організму

Этот материал также доступен на русском языке
Для багатьох із нас уявити свій раціон без сметани досить складно. Але дієтологи стверджують, що цей популярний молочний продукт має не тільки корисні властивості, але й може нашкодити.

Справа в тому, що прихована загроза криється в підвищеній калорійності даного продукту, пише Ukr.Media.

Сама по собі сметана – жирний продукт, тому якщо її додавати в блюдо, слід враховувати, що значно підвищиться його загальна калорійність. Саме тому вважається, що сметана може стати причиною ожиріння та зайвої ваги.

Через високу кислотність її не рекомендують при виразці шлунка, при гастритах із підвищеною кислотністю.

А ще, надмірне споживання сметани може нашкодити людям, які страждають на захворювання жовчного міхура і печінки, а також гіпертонію та хвороби серцево-судинної системи, оскільки в ній міститься досить високий вміст холестерину.

Звичайно, вся справа в порціях. Важливо не перестаратися із вживанням сметани.

1-2 столові ложки сметани на день точно не зашкодять здоров’ю та фігурі.

Нове на сайті