Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДефіцитна сіль з'явилася у продажу: де можна купити дешевше

Дефіцитна сіль з’явилася у продажу: де можна купити дешевше

Этот материал также доступен на русском языке
Сіль в Україні із початком війни стала справжнім дефіцитом. Але в деяких містах вже відновили постачання, причому сіль продається за доступними цінами.

Так, у Дніпрі сіль знову почали реалізувати у багатьох торгових точках. На ринках, розташованих у спальних районах міста, кілограм коштує 50 грн. У мережі супермаркетів АТБ вартість продукції – 27 грн/кг, пише biz.today.ua.

В “Ашан” за упаковку аналогічного обсягу потрібно заплатити 25-28 грн. У мережі “Варус” за сіль правлять 25 грн. Щоправда, це морська сіль дрібного помелу. Така ж сіль в “Ашані” коштуватиме 78 грн/кг.

Нещодавно представники компанії “Сільпо” заявили, що вони закупили продукцію “Артемсолі” та її продаж відновлюється. Однак поки що на полицях зустріти її складно. Або сіль швидко розбирають, або просто не до всіх магазинів завозять.

У дніпровських магазинах продають сіль із Польщі та Туреччини. Деякі українські виробники реалізують продукцію із добавками, наприклад, розмарином та пармезаном. Вона коштує дорожче – близько 250 грн. за кілограм. Сіль із копченою паприкою коштуватиме 31 грн за 200 г (150 грн/кг).

В.о. директора “Артемсолі” Віктор Юрін у розмові з “Вільним радіо” нагадав, що підприємство зупинило роботу через воєнні дії у Соледарі. Постійні обстріли не залишили можливості продовжити провадження.

Представник компанії наголосив, що через війну Україні доведеться завозити сіль із-за кордону. Він також оцінив постачання у різних українських містах.

“У якихось магазинах наша сіль напевно є. Я у Києві, у Вінниці зустрічав. Натомість з’явилася турецька, румунська сіль… Поки ведуться бої, доведеться заміщати нашу сіль імпортованою”, – пояснив Юрін.

У Вінниці справді у вільному доступі кухонна кам’яна сіль. Вона продається у мережі “Українські товари” на вагу – за ціною близько 30 грн за кілограм.

Дешева сіль почала продаватися в АТБ, розташованих у Запоріжжі. Йдеться про продукцію торгової марки “Полісся”. Її пропонують за ціною 12,20 гривні за кілограм.

В Одесі сіль також є у продажу. Так, у мережі АТБ можна купити турецьку сіль, цінник на яку встановлено на рівні 18,50 грн за 750 г.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на прилавки магазинів повертається “Артемсоль”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні