Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк позбутися п'яткової шпори народними засобами?

Як позбутися п’яткової шпори народними засобами?

Этот материал также доступен на русском языке
П'яткові шпори - досить поширене захворювання, яке найчастіше проявляється у літньому віці.

Причинами виникнення шпор – сольових наростів – можуть бути великі навантаження, надмірна вага, а також плоскостопість та захворювання хребта.

Харчування

Перш, ніж боротися з цим захворюванням, потрібно налагодити дієту, тому що на утворення шпори впливає водно-сольовий обмін в організмі.

З раціону слід виключити субпродукти, напівфабрикати, газовані напої, чорний чай, каву, помідори, зменшити кількість солі. А кількість овочів та фруктів – збільшити.

Рецепти

Добре допомагає позбутися п’яткової шпори гадючник в’язолистий. Взяти 2 столові ложки подрібненого кореневища рослини та залити 0,5 літра води. Прокип’ятити на слабкому вогні 2-3 хвилини, настояти 1годину і процідити. Приймати по 50-100 г тричі на день, за 20-30 хвилин до їди. Курс прийому – 1-2 місяці.

Також можна змішати в рівних пропорціях траву лабазника в’язолистого, суниці лісової та вересу звичайного. Взяти 2 столові ложки збору, залити 0,5 літра окропу, настояти 30-40 хвилин. Готовий настій процідити і пити по 100-150 г тричі на день до їди, протягом 1-2 місяців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні