Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям обмежили виплати з безробіття на час війни: скільки платитимуть і кого...

Українцям обмежили виплати з безробіття на час війни: скільки платитимуть і кого позбавлять допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
В умовах воєнного часу держава не має ресурсів утримувати громадян, які залишилися без роботи. Під час війни виплати за безробіттям українці можуть отримувати лише протягом 30 днів.

Під час війни виплати за безробіттям українці можуть отримувати лише протягом 30 днів. Після закінчення цього періоду потрібно або виходити на роботу, або приступати до суспільно-корисних робіт у сфері благоустрою. Держава виплачуватиме таким громадянам по 6500 грн на місяць за допомогу державі, що дорівнює мінімальній зарплаті.

Виплати по безробіттю розраховані на 30 днів

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, виплати допомоги офіційно зареєстрованим безробітним триватимуть лише протягом 30 днів. Якщо після закінчення цього терміну люди не погоджуватимуться на запропоновану ним роботу, виплати припинять, а самих громадян обов’язково залучатимуть до суспільно корисних робіт — розбору завалів, будівництва захисних споруд, благоустрою, ремонтних або сільськогосподарських робіт.

В умовах воєнного часу держава не має ресурсів утримувати громадян, які залишилися без роботи. Саме тому без допомоги безробіття залишать і громадян, які понад 30 днів перебувають за кордоном під час війни.

Процедура отримання статусу безробітного спрощена

Під час війни українцям спростили процедуру набуття статусу безробітного. Зокрема, оформити допомогу можна, не відвідуючи центр зайнятості — через електронний сервіс Державної служби зайнятості України або через “Дію”.

Залишившимся без роботи під час війни громадянам необхідно заповнити заяву про надання статусу безробітного та виплати допомоги, та надіслати документ через електронні послуги Державної служби зайнятості України. Форму бланка також можна роздрукувати, заповнити, підписати, сфотографувати та надіслати в електронній формі Державній службі зайнятості України.

Внутрішньо переміщені особи, які не мають документів, теж можуть оформити статус безробітного та отримувати допомогу протягом 30 днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні