27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, тоді, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання та розвитку рибальства, що відбулася в 1984 році в Римі, офіційно з’явився Міжнародний день рибальства.
Всесвітній день рибальства допомагає виявити критичне значення для життя людей, води та життя, які вона підтримує як у воді, так і за її межами.
В Асоціації рибалок України гасло “Впіймав — відпусти! Адже в річці риба Друг! Риба їжа — у магазині!” Звичайно, особисте рибальство залишається не тільки однією з найулюбленіших розваг, але й способом видобути рибу для їжі.
Святкування Дня мікро-, малих та середніх підприємств відбувається у третій декаді червня. Свято встановлено ГА ООН із 2017 року.
Згідно з критеріями Європейської комісії з мікро-, малих та середніх підприємств, мікропідприємства мають, як правило, менше 10 працівників та річний оборот нижче 2 млн євро; невелике підприємство – менше 50 співробітників та річний оборот або баланс нижче 10 млн. євро; середнє підприємство — менше 250 співробітників та річний оборот нижче 50 млн. євро або баланс нижчий за 43 млн. євро.
За даними Міжнародної ради вищеназвані підприємства становлять понад 90% всіх підприємств та в середньому становлять 60-70% від загальної кількості зайнятості, їхня частка у формуванні ВВП сягає 50%.
Мета дня — спонукати держави сприяти підвищенню поінформованості широкого загалу про ці форми бізнесу та його підтримку, підкреслити важливу роль мікро-, малих та середніх підприємств у досягненні цілей у сфері сталого розвитку, зокрема у заохоченні інноваційної діяльності, творчості та забезпечення гідної роботи для всіх.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про події 22 червня.
Для тих, хто пече паски самостійно, дуже важливо, щоб вони вийшли пишними ароматними, здобними, щоб…
У ніч на 1 травня далекого 1966 року двоє товаришів по робочому гуртожитку над головним…
Весна закінчується, попереду літо, але астрологи радять не розслаблятися та продовжувати стежити за своїм самопочуттям.…
Понад 500 функцій в організмі людини виконує печінку. Найбільш важливою є фільтрація крові та очищення…
Спека сильно скорочує термін зберігання продуктів. Особливо це стосується м'ясних та молочних продуктів. Неякісні або…
Зараз весна, квітнуть сади і бджолярі завжди радіють у передчутті нового сезону. Тож якщо ви…