Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДень в історії: 24 червня – День басейну

День в історії: 24 червня – День басейну

Этот материал также доступен на русском языке
24 червня - 175-й день року (176-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 190 днів.

День басейну

24 червня кожного року світ відзначає неофіційне, але дуже позитивне свято – День басейну.

Завдяки басейну ми маємо можливість зануритися в літо будь-якої пори року, насолоджуючись купанням. Крім того, басейн – невід’ємна частина таких різновидів спорту, як плавання, підводне регбі, водне поло тощо.

Широке використання басейнів почалося з Великобританії у 19 столітті.

Міжнародний день феї

Феї до нас прийшли з кельтського та німецького фольклору. Ці чарівні істоти можуть покарати когось, так і подарувати певні блага.

Невідомо, хто вигадав День феї, але його полюбили у Франції, Німеччині, Великій Британії, Ірландії та інших країнах. 24 червня у містах Європи проводять фестивалі з костюмами та сценками з казок.

24 червня в історії світу та України

  • 1894 – на конгресі в Парижі, скликаному з ініціативи барона П’єра де Кубертена, прийнято рішення про створення Міжнародного Олімпійського комітету та проведення раз на чотири роки Олімпійських ігор
  • 1901 – у Парижі в галереї на вулиці Лафітт відкрилася перша виставка Пабло Пікассо.
  • 1941 – у трьох в’язницях Львова розстріляли 2072 особи “з метою прискореного розвантаження в’язниць Львівської області від контрреволюційного, кримінально-політичного елемента”.
  • 1941 — розпочалися підготовлені членами ОУН(б) виступи місцевого населення у Львові, Луцьку, Перемишлі, Мостиському, Городоцькому, Рудківському, Бібрському, Жовківському та Яворівському районах Львівської області та Самбірському Дрогобицькій області. Надвечір того ж дня повстанці захопили містечко Іву — райцентр Рівненської області та “перестріляли 50 енкаведистів та міліціонерів”.
  • 1947 – вперше офіційно повідомили про НЛО.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День біженців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні