П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 20 червня – Всесвітній день біженців

Цей день в історії: 20 червня – Всесвітній день біженців

Этот материал также доступен на русском языке
20 червня – Всесвітній день біженців, Всесвітній день захисту слонів у зоопарках, Всесвітній день Wi-Fi, День Ламбруско, День американського орла.

Всесвітній день біженців

Всесвітній день біженців встановлено Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців у всьому світі. Він відзначається щороку 20 червня.

Згідно з міжнародним правом, біженці — це люди, які не можуть або не бажають повернутися до країн свого походження, оскільки мають цілком обґрунтовані побоювання стати жертвою переслідувань за расову чи релігійну приналежність, громадянство, політичні погляди чи приналежність до конкретної соціальної групи. Всесвітній день біженців — це можливість викликати у громадськості співчуття та розуміння біди людей та визнати їхню стійкість у відновленні свого життя.

Через напад Росії та повномасштабну війну довелося стати біженцями та українцями. Понад 4,8 мільйона українців знайшли прихисток у 44 європейських країнах світу.

Всесвітній день захисту слонів у зоопарках

20 червня відзначається Всесвітній день захисту тварин у зоопарках. Ці тварини викликають захоплення і дітей, і дорослих. Але їм потрібні величезні місця для проживання, а не тісні вольєри зоопарків. Коли ці тварини позбавлені руху, вони хворіють, а від жорстокості під час дресирування страждають та вмирають.

Цього дня у світі проводять різноманітні заходи щодо збирання коштів на покращення умов проживання слонів. Проходять акції у зоопарках. Їхня головна мета — заклик до переміщення слонів у природні заповідники.

Всесвітній день Wi-Fi

Всесвітній день Wi-Fi — глобальна ініціатива, метою якої є привернення уваги суспільства до вирішення проблеми відсутності бездротового швидкісного підключення в різних країнах (близько 4 мільярди людей на планеті не мають доступу до інтернету), викорінення цифрової нерівності, залучення до розвитку технологій.

З пропозицією запровадити Міжнародний день Wi-Fi у 2018 році виступив Бездротовий широкосмуговий Альянс.

Всесвітній день Ламбруско

Італійські вина Ламбруско злетіли на вершину популярності в 70-х роках минулого століття. Але через деякий час вони також швидко втратили звання лідерів публіки, варто було тільки змінитися моді на вина. Тому італійські винороби, а потім і їхні колеги з цеху у всьому світі стали щорічно 21 червня відзначати Міжнародний день Ламбруско. Мета цього дня – підвищити популярність цих вин, адже найлегше, свіже, життєрадісне ламбруско здатне дарувати відчуття італійської dolce vita.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні